Hamas'ın Gazze'deki insani durumu düzeltmek zorunda olduğunu vurguladı ve Filistin-İsrail meselesine siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Erdoğan ayrıca, bir gazetecinin "İsrail ile yoğun ticari ilişkilerin nasıl bir çelişki oluşturduğu" sorusuna, Türkiye'nin artık İsrail ile yoğun ticari ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise, Türkiye'yi ziyaret etmenin önemli olduğunu belirterek, Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünde Türkiye'ye gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. İki ülkenin ortak çıkarlarını vurgulayarak, Türkiye ve Almanya'nın birbirine ihtiyacı olduğunu söyledi. Hamas'ın Gazze'deki durumu düzeltmesi gerektiğini ve siyasi bir perspektife ihtiyaç olduğunu belirtti.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

Bu toplantıda, Türkiye'nin Filistin meselesindeki tutumu ve Almanya ile savunma sanayisi iş birliği gibi konular ele alındı.

Kaynak: Cumhuriyet