Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin kendisini yeniden ilçe belediye başkanlığına aday göstermemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olma kararı aldı. Genç'in bu hamlesiyle Sarıyer, seçim sonuçlarının en çok beklendiği ilçelerden biri oldu.

Sarıyer'de CHP Mustafa Oktay Aksu'yu, AKP ise Hüseyin Coşkun'u aday gösterdi. Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç'in bağımsız aday olması ilçe lobilerini harekete geçirdi.

İlçedeki söylentilere göre Şükrü Genç, adaylığını açıkladığı anda Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile görüşmelere başladı.

Bilindiği üzere siyasi partisiz aday olan belediye başkan adayları, belediye meclisine ancak kendi kontenjanları dahilinde aday sunabiliyor. Bu durum bağımsız belediye başkanını belediye binasında çok zor durumda bırakıyor.

Şükrü Genç'in belediye meclisinde TİP ve YRP'nin desteği karşılığında belediye başkanlığında her iki partinin de oyunu isteyeceği söyleniyor.

Sarıyer'de 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde TİP yüzde 5,08, YRP ise yüzde 2,25 oy aldı.

Kaynak: TOPLUMSAL HABER