Sunucu Hakan Ural'ın bu açıklaması hakaret olarak yorumlandı. Şikayetçi S.B.'nin, avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu 11 Nisan 2023 tarihli şikâyet başvurusunda, bir televizyon kanalında yayınlanan programında Hakan Ural'ın kendisine hakaret ettiğini belirttiği öğrenildi.

POLİS MERKEZİ TARAFINDAN YAPILAN ÇAĞRIYA RAĞMEN MÜRACAAT ETMEDİ

Soruşturma dosyası, görevsizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildikten sonra, görevsizlik kararıyla Bakırköy Savcılığı'na gönderildi.

Soruşturmayı yürüten savcının, adresinin bulunduğu Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Hakan Ural'ın ifadesinin alınması ve ifade tutanağının gönderilmesi yönünde talimat yazdığı, Ural'ın ise yapılan çağrıya rağmen gelmediği öğrenildi. 

Öte yandan Hakan Ural'ın avukatıyla telefon görüşmesi yapıldığı, konunun avukatına aktarıldığı ancak ifade isteyemeyeceğini belirten tutanak tutulduğu da biliniyordu.

Soruşturmayı yürüten savcı, Hakan Ural'ın tutuklanarak ifadesinin alınması için adliyeye götürülmesi talimatını verdi.

Yargı'nın Yardım Gecesi Büyük İlgi Gördü: Biletler Hızla Tükendi Yargı'nın Yardım Gecesi Büyük İlgi Gördü: Biletler Hızla Tükendi

Talimatın yerine getirilememesi nedeniyle 6 Aralık 2023'te Hakan Ural'ın ikamet ettiği bölgedeki emniyet müdürlüğüne önce ifadesinin alınması, aksi durumda ise hazır bulunması yönünde talimat yazıldığı ortaya çıktı. İfade vermek için Pazartesi, Çarşamba veya Cuma günleri mesai saatleri içinde mahkemeye gidin.

Daha sonra Hakan Ural'ın adreste olmadığı ve ulaşılamadığı öğrenildiğinden, bulunamayacağına dair tutanak düzenlendi.

Yetkililerin tüm yazılı emirlere rağmen ifadesini kabul edememesi ve talimatların yerine getirilememesi üzerine soruşturma savcısının 23 Ocak 2024'te Hakan Ural'ın tutuklanarak Cumhuriyet Savcılığına çıkarılması yönünde talimat yazdığı öğrenildi. Açıklama yapın, aksi takdirde sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacak.

İFADESİ ALINDI

Hakan Ural'ın 26 Ocak 2024 tarihinde gece ve mesai saatleri dışında gözaltına alındığı Bakırköy Başsavcılığı'na bildirilirken, gözaltına alınmaması, hakaret suçundan ifadesinin kabul edilmesi ve serbest bırakılması yönünde yazılı talimat verildi. o. . Şikayet konusu olan hakaret suçundan dolayı Ural'a derhal ihbarda bulunuldu ve gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: karar