Suudi Arabistan Veliaht Prensi: "Bütün Ülkeler İsrail'e Silah İhracatını Durdurmalı"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, BRICS zirvesinde yaptığı konuşmada, bütün ülkeleri İsrail'e silah ve mühimmat ihracatını durdurmaya çağırdı. Gazze'deki duruma ilişkin konuşan Bin Selman, insani koridorların açılması ve saldırıların derhal durdurulması gerektiğini vurgulayarak, Gazze Şeridi'ndeki sivillere yardım sağlanması gerektiğini belirtti. Bin Selman, Gazze'deki insani felaketin her geçen gün kötüleştiğini ve kararlı çözümlerin üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Veliaht Prens, Suudi Arabistan'ın Gazze halkına insani yardım ulaştırdığını ve Filistin'de güvenlik ve istikrarın sağlanması için iki devletli çözüm ve uluslararası kararların uygulanması dışında başka bir seçeneğin olmadığı konusundaki tutumunu yineledi.

Gazze'deki Son Durum:

Gazze'de 34 bin 568 sivil yaşamını yitirdi Gazze'de 34 bin 568 sivil yaşamını yitirdi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki çatışmalarda, 7 Ekim'den bu yana birçok ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail'e göre, 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazla asker olmak üzere 1200 İsrailli hayatını kaybetti. Aynı dönemde Gazze'deki çatışmalarda 68 İsrail askeri öldü. Gazze hükümetine göre, 7 Ekim'den bu yana saldırılarda 13 bin 300 kişi öldü, bunların içinde 5 bin 600 çocuk ve 3 bin 550 kadın bulunuyor. İsrail ordusu, Gazze'deki hastaneleri hedef alarak on binlerce yaralının bulunduğu yerleşkeleri vurdu.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi