Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı

Suzuki, Husi saldırılarının ardından Macaristan'daki üretimi durdurdu

Husilerin Yemen'de ticari gemilere yönelik saldırıları, küresel ticaretin yüzde 12'sinin gerçekleştiği Akdeniz-Kızıldeniz hattındaki nakliyeyi tehlikeye atıyor.

Suzuki Motor'dan yapılan açıklamaya göre Japon üretici, ticari gemilere yapılan saldırılar nedeniyle yaşanan tedarik sorunları nedeniyle Macaristan'ın kuzeyindeki Esztergom'da üretimi durdurdu.

Vitara ve S-Cross modellerinin üretildiği fabrikaların geçici olarak kapatılmasının bir hafta süreceği bildirildi.

Motorlar da dahil olmak üzere otomobil parçalarının tedarikindeki mevcut sorunların, diğer Japon şirketlerinin bölgesel üretimini riske atabileceği ileri sürülüyor.

Kızıldeniz'deki durum

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler (Ensarullah Hareketi), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim'den itibaren İsrail şirketleriyle bağlantılı olduğunu söyledikleri Yemen açıklarında ticari gemilere el koymaya ve bir kısmına da silahla saldırmaya başladı. dronlar ve füzeler.

ABD güçleri bu dönemde birkaç kez Yemen'den fırlatılan kamikaze füzelerini ve insansız hava araçlarını düşürdüklerini açıkladı.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliğinin tehlikede olduğunu öne sürerek, bir grup ülkenin katılımıyla 18 Aralık'ta Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adı verilen çok uluslu bir "deniz görev gücü" kurulduğunu duyurdu.

31 Aralık'ta Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı bir gemiyi ele geçirmeye çalışan üç Husi sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından saldırıya uğradı.

Husiler, 10 Ocak'ta Kızıldeniz'de bulunan bir Amerikan gemisine, İsrail'i desteklediği gerekçesiyle kamikaze füzeleri ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya'nın sunduğu, Kızıldeniz'deki Husi saldırılarına derhal son verilmesi çağrısında bulunan kararı kabul etti.

Küresel ticaretin yaklaşık %12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan ve Avrupa ile Asya arasında en kısa yolu sunan Süveyş Kanalı üzerinden gerçekleşmektedir.

Kaynak: DÜNYA