Paris’te 1 Mayıs'ta polis müdahale etti Paris’te 1 Mayıs'ta polis müdahale etti

Katar, İsrail ile Hamas arasında, işgal altındaki ve abluka altındaki Gazze'deki tutuklulara ilaç teslimatı karşılığında bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım ulaştırılmasını öngören bir anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mecid el-Ensari, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli mahkumlara gerekli ilaçların teslim edilmesi karşılığında Gazze Şeridi'ndeki sivillerin ilaç alacağını söyledi. Özellikle en çok etkilenen ve zarar gören bölgelere insani yardım ve yardımların gönderilmesi konusunda Hamas ile İsrail arasında anlaşmaya varıldığını söyledi.

İsrail ve Hamas, İsrailli mahkumlara ilaç ve Gazze'de daha fazla insani yardım sağlama konusunda anlaştılar

ANLAŞMA KATAR VE FRANSA'NIN ARABULUCULUĞUNDA SAĞLANDI

Ansari, bu anlaşmanın Katar ve Fransa'nın arabuluculuğu sayesinde başarıya ulaştığını söyledi. Gazze Şeridi'ne nakledilecek Katar Silahlı Kuvvetlerine ait iki uçağın yanı sıra yarın Mısır'ın El-Ariş kentine ilaç ve yardım gönderileceğini belirten Ansari, Katar'ın bölgesel ve uluslararası ortaklarıyla çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Gazze Şeridi'ndeki savaşın sonu” diye vurguladı.

2 İSRAİLLİ ESİR ÖLMÜŞTÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları dün, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırılarında İsrailli tutuklular Yossi Sharabi ve Itay Svirsky'nin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ve Hamas, İsrailli mahkumlara ilaç ve Gazze'de daha fazla insani yardım sağlama konusunda anlaştılar

HAMAS VE İSRAİL ARASINDAKİ ESİR TAKASI

İsrail ordusuna göre Gazze Şeridi'nde hâlâ 136 İsrailli tutuklu bulunuyor. Gazze'deki çatışmalar arasında Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda 24 Kasım 2023'te verilen "insani duraklama" sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak 4 gün süreyle ve daha sonra 3 gün uzatılarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi ve bu operasyonun "Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere karşı devam eden ihlallere yanıt verdiğini" söyledi. İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ve Hamas, İsrailli mahkumlara ilaç ve Gazze'de daha fazla insani yardım sağlama konusunda anlaştılar

GAZZE'DEKİ CAN KAYBI 25 BİNE YAKLAŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 10 bin 300'ü çocuk ve 7 bin 100'ü kadın olmak üzere 24 bin 285 Filistinli öldürüldü, 61 bin 154 Filistinli ise yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ölüm kaydedilirken, insanların sığındığı hastane ve eğitim kurumlarına düzenlenen saldırılarla sivil altyapı da yok ediliyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 355 Filistinli hayatını kaybetti.

524 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 190'ı kara işgali sürecinde olmak üzere 524 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ve Hamas, İsrailli mahkumlara ilaç ve Gazze'de daha fazla insani yardım sağlama konusunda anlaştılar

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ
İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 161 Hizbullah mensubunun yanı sıra 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldürüldü.

Kaynak: HABERLER.COM