TAB Gıda, 2023 yılında büyüme hedeflerine ulaşarak başarılı bir yılı geride bıraktı. Şirketin açıkladığı finansal verilere göre, 2023 yılı sonunda Türkiye, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde toplam 81 şehirde faaliyet göstererek 1615 restorana ulaştı. Bu dönemde ortalama 350 milyon müşteriye hizmet verilirken, 204 milyon sipariş alındı.

TAB Gıda'nın net satışları 2023 yılı sonunda enflasyona göre düzeltilmiş rakamlarla yüzde 20 artarak 19 milyar 988 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde düzeltilmiş FAVÖK yüzde 83 artarak 4 milyar 321 milyon TL'ye yükseldi. Şirketin net karı da enflasyona göre düzeltilmiş rakamlara göre bir önceki yıla kıyasla yüzde 33 artarak 2 milyar 458 milyon TL'ye çıktı.

ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu! ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu!

TAB Gıda Co-CEO'su Özgür Çetinkaya, bu başarının stratejik hedeflere titizlikle bağlı kalmalarının ve finansal dengeyi koruyarak karlı büyümeye odaklanmalarının sonucu olduğunu belirtti. Çetinkaya, geçtiğimiz yıl yapılan yatırımların, Türkiye'nin hızlı servis restoran sektöründeki lider konumunu daha da güçlendirdiğini vurguladı. Şirketin dijitalleşme ve yeni teknoloji yatırımlarını artırarak müşteri deneyimini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Çetinkaya, restoranlarda self-servis kiosklarının devreye alındığını ve müşteri sipariş süreçlerini basitleştirerek bekleme sürelerini azalttığını belirtti.

TAB Gıda, 2024 hedeflerine ulaşmak için dinamik pazar koşullarına hızla uyum sağlama ve sürekli yenilikçilik yolunda kararlılıkla ilerleyeceğini ifade etti. Şirket, teknoloji ve dijitalleşme alanındaki yatırımlarını artırarak sektördeki liderliğini sürdüreceğini taahhüt etti

Kaynak: iha