5 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Tacikistan vatandaşlarının Türkiye'ye turistik amaçlı seyahatlerinde sağlanan vize muafiyeti sona erdirilmişti. Bu karar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girmişti. Tacikistan da buna misilleme yaparak Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz rejimi kaldırdı.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, mütekabiliyet esasına dayalı olarak Türkiye vatandaşlarına vize rejimi uygulanmaya başlanacak. Bu adım, Tacikistan'ın 2018'den beri Türkiye'ye 90 güne kadar vizesiz seyahat imkanı sağladığı uygulamayı sona erdirmesiyle geldi.

CHP'den Taksim Açıklaması: "Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz…" CHP'den Taksim Açıklaması: "Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz…"

Türkiye'nin bu kararı almasının ardında, 22 Mart'ta Moskova'da gerçekleşen ve 144 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırısı etkili oldu. Söz konusu karar, 5 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti.

Ayrıca, son olarak Türkiye'nin İstanbul Havalimanı'nı kullanarak Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela'ya transit seyahat edecek 10 ülkenin vatandaşlarına elektronik havalimanı transit vizesi şartı getirilmişti. Bu kararla, 15 Nisan'dan itibaren bu ülkelerden Hindistan, Afganistan, Nepal, Burkina Faso, Gine, Çad, Somali, Kamerun, Moritanya ve Yemen vatandaşlarının elektronik havalimanı transit vizesi almaları zorunlu hale gelmişti.

Kaynak: SÖZCÜ