13 Haziran sabahı, Alaplı ilçesinde karıştıkları bir kavga nedeniyle ifade vermek üzere Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitmek isteyen Muharrem Aydın ve Suat Satılmış, Ereğli ilçesinden bir taksi çağırdı.

67 T 5003 plakalı taksiyi kullanan şoför Mehmet Oğuz, iki kişiyi alarak önce Alaplı Emniyet Müdürlüğü'ne, ardından Alaplı Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Daha sonra darp raporu almak için Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen iki kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Oğuz'dan kendilerini Osmantepe mevkiine götürmesini istedi. Kırsal alana ulaştıklarında, Aydın ve Satılmış, taksi şoförünü darbederek, ödedikleri 2 bin 900 TL'yi geri aldılar.

Taksicinin İfadesi ve Şikayeti

Taksici Mehmet Oğuz, olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şoförlükle geçiniyorum. Şahıslar, Alaplı'da bir olaya karışmışlar. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden aldım ve Alaplı Emniyet'e götürdüm. Darptan dolayı Alaplı Emniyeti, bunları Alaplı Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Oradan Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk oldular. Şahıslarla sabaha kadar ilgilendim. İlgilendikten sonra tekrar bunları Alaplı Emniyeti'ne götürüyordum. Alaplı Emniyeti'ne ifade verdikten sonra Ereğli’ye döndüm. Ereğli'de merkeze döndükten sonra beni salmadılar. Alkol alıp, Osmantepe'ye çıkarttılar. Orada beni darp edip, o akşam bana ödedikleri taksi parasını geri aldılar. Ellerinden kaçarak kurtuldum. Arabamı da orada olay yerinde bıraktım. Sonrasında polis ekipleri gelip, beni olay yerinden alıp karakola getirdiler. Şu anda da şikayetçiyim."

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü

Şüpheliler Tutuklandı

Olayın ardından taksici Mehmet Oğuz'un ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelileri kısa sürede yakaladı. Mahkemeye sevk edilen Muharrem Aydın ve Suat Satılmış, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Milliyet