İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, taksi ve taksi-dolmuş ücret tarifelerine yüzde 65 oranında zam talebinde bulunduklarını açıkladı. Aksu'nun ifadesine göre, eğer bu zam talebi kabul edilirse, indi bindi ücreti 115 liraya yükselecek.

Eyüpsultan TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza Eyüpsultan TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza

Aksu, Ağustos ayında yapılan bir UKOME kararıyla en son taksi tarifelerine zam yapıldığını belirtti. Bu zam sonrasında indi-bindi ücreti 70 TL, açılış ücreti 19.17 TL, kilometre başına ücret ise 13.75 TL olarak uygulanmıştı. Ancak, Aksu, giderlerindeki artışlar nedeniyle yeni bir zam talebinde bulunma ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

İTEO Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Ulaşım Hizmet Müdürlüğüne yüzde 65 oranında taksi ücret tarifelerinde artış talebinde bulunduklarını söyledi. Aksu, bu talebin, esnafın mesleği daha sürdürülebilir kılma ve konforlu taksi hizmeti sunma amacını taşıdığını belirtti.

Eğer yüzde 65'lik zam teklifi kabul edilirse, indi bindi ücreti 115 liraya, kilometre başına ücret 22.69 liraya, ve taksimetre açılışı ise 31.63 liraya yükselecek. Aksu, bu talebin UKOME toplantısında değerlendirileceğini ve olumlu bir sonuç alınması durumunda bu zammın uygulanacağını ifade etti. Ancak, takdirin UKOME yetkililerine ait olduğunu da belirtti.

Aksu, her yılın sonunda ulaşım araçları tarifelerine zam yapılmasının geleneksel bir uygulama olduğunu söyledi ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği'nin yetkisinin bulunduğunu ancak oda yetkisinin kullanılmadığını belirtti. Bu nedenle, zam taleplerini UKOME'den yapma gerekliliği duyduklarını ifade etti.(Halk)

Editör: Haber Merkezi