İstanbul Taksim'de 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin davanın dördüncü duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hatırlanacağı üzere, saldırı sonucu altı kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi de yaralanmıştı.

Duruşmaya, bombayı patlama bölgesine bırakan Ehlam Elbeşir'in de aralarında bulunduğu dokuz tutuklu sanık katılırken, altı tutuklu sanık Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanıklardan Ehlam Elbeşir'in duruşmadaki ifadesi kısa olurken, avukatı Cafer Şen savunmasında müvekkilinin sadece Elbeşir'i misafir ettiğini belirtti.

Ayrıca, Elbeşir'in eylem günü Taksim'e götüren kişinin serbest olduğunu vurgulayarak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Diğer sanık avukatları da savunmalarını tekrar ederek müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari'nin tutuklu kaldıkları süre ve suçun vasfının değişmesi olasılığı gibi faktörleri dikkate alarak, üç sanığın tahliyesine karar verdi.

Dosya, mütalaasını hazırlamak üzere savcılığa gönderildi.

Ayrıca mahkeme, sanıkların terör örgütüyle irtibat ve iltisaklı olduğuna dair bilgi, belge veya beyan olup olmadığını öğrenmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT Başkanlığı'na müzekkere yazılmasına karar verdi.

Aksaray'ın eski Belediye Başkanı Memiş Akın vefat etti Aksaray'ın eski Belediye Başkanı Memiş Akın vefat etti

Duruşma, 12 Şubat tarihine ertelendi.

Kaynak: diken