Danıştay'ın Gölcük Tabiat Parkı'na yapılan 25 bungalov evin doğal yaşamı tehdit ettiği gerekçesiyle verdiği iptal kararı, bungalovların kiralama hakkının belediyeye geçmesiyle sonuçlandı. Bolu Belediyesi tarafından hazırlanan bungalovların 17 yıllığına kiralanması önerisi, meclis toplantısında tartışılmak üzere gündeme getirilmişti. Ancak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan ve diğer protestocuların karşı çıkmasıyla belediye meclisi bungalovların kiralanması konusunu geri çekmek zorunda kaldı.

CHP Lideri Özgür Özel: O barikatı seçimi kazanarak yıkacağım CHP Lideri Özgür Özel: O barikatı seçimi kazanarak yıkacağım

Protestolar sırasında eşi Meral Özcan'ı gören Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, espriyle karşılık verdi. Eşine dönerek, "Ben de seni protesto ediyorum. Bu akşam eve geç geleceğim." şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Protestocuların "Gölcük halkındır, halkın kalacak" sloganları eşliğinde yapılan bu karar, belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle bungalovların kiralanma konusunu yeniden gözden geçirmesine sebep oldu.

Kaynak: karar