Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller'in eşi olan Özer Uçuran Çiller, 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

EkolTV'nin aktardığına göre, uzun bir süredir diyaliz tedavisi gören Çiller, bu sabah Yeniköy'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi.

Özer Uçuran Çiller Kimdir?

1937 yılında doğan Özer Uçuran Çiller, mühendislik ve iş dünyasında faal bir isimdi. Tansu Çiller ile olan evliliğinden iki çocuğu olan Çiller, evliliği sonrasında "Çiller" soyadını benimsedi.

Saint Joseph Fransız Lisesi'nde eğitim gördükten sonra Robert Kolej'de (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik eğitimini tamamladı. ABD'de Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi aldı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Tansu Çiller ile Evlilik ve Sonrası

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl boyunca Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndü. Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılıp 1993 yılında Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olmasının ardından Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanını aldı. Özer Çiller, 2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıp konusunda ilgi duyarak bu alanda kitaplar yazdı.

Kaynak: KARAR