Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bugünkü oturumunda, CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tartışmalara neden oldu. AK Parti Milletvekili Veysal Tipioğlu, kürsüde konuşurken muhalefet sıralarından gelen tepkilere sert yanıt verdi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. CHP'nin polis intiharlarıyla ilgili verdiği grup önerisi tartışılırken tansiyon yükseldi.

AK Parti adına söz alan Veysal Tipioğlu, "AK Parti iktidara geldiğinde 189 bin olan personel sayısının ikiye katlanıp, araç, ekipman, kullandığı teknoloji ve silahlarla Emniyet teşkilatımız daha etkin, daha aktif, daha rahat hareket edebilen bir teşkilat haline getirdik. Hükümetlerimiz döneminde Emniyet Teşkilatımız dünya standartlarının üzerine çıkartılmış olup çoğu ülkelere eğitim verecek seviyeye gelmiştir. Bütün bunlar, Emniyet personelimizin günlük hayatlarını en iyi şekilde idame ettirebilmeleri, milletimize en güzel şekilde hizmet edebilmelerini sağlamak için yapılmaktadır ve yapılmaya da devam edecektir." şeklinde konuştu.

CHP'li belediyelerden yeni uygulama: Emekli Halk Kart geliyor CHP'li belediyelerden yeni uygulama: Emekli Halk Kart geliyor

Tipioğlu, uluslararası verilere atıfta bulunarak, "Dünya ülkeleri 2009-2018 yılları arasında Fransa'da 100 binde 34.92, Portekiz'de 100 binde 19.54, Avustralya'da 100 binde 16.1, ABD'de 100 binde 16, Türkiye'de 100 binde 15.7'dir." ifadelerini kullandı.

Muhalefet sıralarından gelen tepkilere öfkelenen Tipioğlu, "Önce dinle! Dinlersen anlatacağım." diyerek sert bir tepki gösterdi.

"Sözde başka, özde başka olmaya devam ediyorsunuz. Bugün toplumun her kesiminde olabilecek bazı vakaları gerekçe göstererek, Emniyet Teşkilatımıza kara çalmaya çalışmak, Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize şirin gözükmeye çalışmaktan öte başka bir şey değildir." şeklinde muhalefeti eleştirdi.

Kaynak: son dakika