"TBMM'ye Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Heyeti Ziyareti"

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi grupları ve Hür Dava Partisi'ni (HÜDA PAR) ziyaret etti. Heyetin gerçekleştirdiği bu önemli ziyaretlerde, Filistin'deki son gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Filistin davası ve insanlık için kritik bir konu olan Kudüs meselesi ele alındı.

MHP Grubu Ziyareti: MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada İsrail'in 7 Ekim'de başlayan ve hala devam eden saldırılarını kınayarak, Türkiye'nin 85 milyon nüfusuyla Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı. Akçay, TBMM olarak tüm imkanları değerlendirerek dünya çapında faaliyetler yürüteceklerini belirtti ve bağımsız bir Filistin için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

AK Parti Grubu Ziyareti: AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını lanetlediklerini söyledi. Güler, insani yardım koridorunun açılması ve Gazze'ye yardımların ulaştırılması için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin için ellerinden gelen çabayı sürdüreceklerini ifade etti.

Soma Maden Katliamında 28 Kamu Görevlisi İlk Kez Hakim Karşısında Soma Maden Katliamında 28 Kamu Görevlisi İlk Kez Hakim Karşısında

İYİ Parti Grubu Ziyareti: İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Erhan Usta, heyeti karşıladı. Görüşmeye ilişkin ayrıntılar basına kapalı olarak gerçekleşti.

Saadet Partisi Grubu Ziyareti: Heyet, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ'ı ziyaret etti. Özdağ, İsrail'in yıllar boyunca Filistin topraklarını işgal ettiğini, Filistin'in direnişini ve özgürlüğünü savundu. Ayrıca İslam dünyasının daha fazla dayanışma içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Ziyareti: Heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve partili milletvekilleriyle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, Filistin davasının insanlık davası olduğunu belirterek, mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Bu ziyaretler, Kudüs ve Filistin meselesine dikkat çekmek ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Türk siyasi partileri ve HÜDA PAR, Filistin halkının yanında olduklarını ve İsrail'in insanlık dışı saldırılarını kınadıklarını ifade ettiler. Filistin'deki durumu dünya gündemine taşıyarak uluslararası camiaya seslerini duyurmayı amaçladılar.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi