Askeri yetkililer, ABD-Meksika sınırında devriye gezmek üzere görevlendirilen Ulusal Muhafız helikopterinin dün Teksas'ta düştüğünü, helikopterde bulunan iki askerin ve bir ABD Sınır Devriyesi ajanının öldüğünü, bir askerin de yaralandığını söyledi.  

Reuters'in haberine göre ABD Ordusu'ndan Binbaşı Ryan Wierzbicki, UH-72 Lakota helikopterinin sınırda "tespit ve araştırma" hava operasyonları yürütürken Teksas'ın Rio Grande kenti yakınlarında yerel saatle 14.50 civarında düştüğünü söyledi.

KAZANIN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Ordu, kazanın nedeninin araştırıldığını bildirdi. Wierzbicki, kaza anındaki hava koşulları hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. 

I M G 0477

Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı

Kazada hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri, yakınlarına haber verilene kadar gizli tutuluyor. Wierzbicki, helikopterin Fort Bliss, Teksas'taki Ordu üssünde bulunan Kuzey Müşterek Görev Gücü ile güneybatı sınırını destekleyen federal bir göreve atandığını söyledi.  

Binbaşı, uçağın Teksas Valisi Greg Abbott tarafından Teksas Ulusal Muhafızları Birlikleri ve Teksas Kamu Güvenliği Departmanı kullanılarak 2021 yılında başlatılan bir eyalet sınır uygulama programı olan Lone Star Operasyonunun bir parçası olmadığını söyledi.

Kaynak: Karar