Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ı Ankara'ya geri çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, İsrail'in sivil halka yönelik saldırılarına ve Gazze'deki insani yardımlara kesintisiz erişim izni vermemesine tepki olarak, Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın Ankara'ya istişarelerde bulunmak üzere çağrıldığı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "GAZZE'Yİ YALNIZ, ÇARESİZ BIRAKMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ

Kazakistan'daki Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi dönüşünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki sağlık sistemine dikkat çekerek, "İsrail'in Gazze'deki sağlık sistemini bilerek çökertmeye çalıştığını ve uluslararası toplumun bu zulme göz yumduğunu" ifade etti.

Hakim Ayhan Bora Kaplan'ı mahkeme salonundan attı! Hakim Ayhan Bora Kaplan'ı mahkeme salonundan attı!

Erdoğan, bölgedeki zorlu koşulları ve hastaların durumunu vurgulayarak, Türkiye'nin sahra hastaneleri kurma, gemi hastaneliği gönderme ve tedavi için çeşitli hazırlıklar yapma çabalarından bahsetti. Ayrıca, Mısır'a tıbbi ekipman ve doktorlar gönderdiklerini ve insani ateşkesin sağlanmasını ve kalıcı bir çözüme dönüşmesini umduklarını belirtti.

"MİT BAŞKANIMIZ İBRAHİM KALIN İSRAİL TARAFIYLA GÖRÜŞÜYOR"

Şu anda bir temasımız yok. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın İsrail ile görüşüyor. Aynı zamanda Filistin ve Hamas ile de temas halinde. Ancak, İsrail Başbakanı Netanyahu artık bizim için bir muhatap değil. Onunla olan bağlantıları sona erdirdik.

İsrail-Filistin meselesiyle ilgili kararları İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde almayı planlıyoruz.

Oradaki atmosferi gözlemlemeyi bekliyoruz. Ancak diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesi, özellikle uluslararası arenada mümkün değil. Bu nedenle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve diğer bakanlarımızla tüm diplomatik imkanları kullanıyoruz ve bu çabalara devam edeceğiz.

Temel amacımız İsrail-Filistin meselesinde kalıcı bir barış sağlamak. Bu doğrultuda girişimlerde bulunuyor ve çözüm yolları araştırıyoruz.

Kan dökülmesinin durması ve kalıcı barışın tesisi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız.

Bölgemizi ve ülkemizi rahatlatacak uzun vadeli bir barışa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu amacı gerçekleştirmek için tüm taraflara çağrılar yapıyor ve bir konferansta buluşmayı düşünüyoruz.(haber gobal)

Editör: Haber Merkezi