Eylül ayının başından bu güne denk verilen satılık emlak ilanlarında, ilanın yayımda olduğu zamanda ilan fiyatında %100 veya %100 daha da üzerinde artış yaparak piyasayı ve serbest rekabetin düzenini bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişi tespit edildi.

Tespit edilen kişiler, ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in ‘taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz’ şeklindeki 14’üncü maddesi gereğince 100 biner TL, toplam 54 milyon 500 bin TL para cezası kesildi.

Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi

Bakanlığın yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığının piyasada dengeyi bozabilecek her türlü yapılacak eylem ile ilgili denetim ve incelemelerin detaylı bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek,

“Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata neden olan ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir. Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızı mağdur edecek her türlü olasılığın bakanlığımızca değerlendirilerek gerekli incelemeler hızlı bir şekilde başlatılmaktadır. Bakanlık olarak hem vatandaşlarımızın spekülatif fiyat artışlarından etkilenmesinin önüne geçilmasi hem de piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortam tesis edilmesi adına elimizdeki bütün argümanların sektör ve konu bazlı kullanılmasına devam edilecektir” diyerek ifade etti. (milliyet)

Editör: Haber Merkezi