Ünlü sanatçıların eserlerinin dağıtım haklarını elinde bulunduran müzik devi Universal Music, popüler sosyal medya platformu TikTok ile yaşanan ödeme anlaşmazlıklarının ardından çözülemez noktaya gelince sürpriz bir karar aldı. Bu karara göre Taylor Swift, Beatles, Elton John ya da Coldplay gibi birçok ünlü ismin müzik içerikleri TikTok'tan kaldırılacak.

BBC'nin haberine göre Universal Music, ödeme anlaşmazlıkları nedeniyle TikTok ile olan sözleşmesinin 31 Ocak'ta sona ereceğini ve müzik içeriklerinin TikTok'a lisanslanmasını derhal geçerli olmak üzere durduracağını duyurdu. Universal Music, Tiktok'un müzik kataloğuna erişmek için diğer şirketler tarafından ödenen oranın sadece bir kısmını ödemek istediğini ve gerçeğe uygun değer ödemeden müzik odaklı bir iş modeli oluşturmaya çalıştığını söyledi.


ZORBALIKLA SUÇLANDI

Müzik devi, TikTok'u "zorbalıkla" suçlarken, aynı zamanda sanatçıları yapay zekanın olumsuz etkilerinden korumak ve TikTok kullanıcılarının çevrim içi güvenliğini sağlamak konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı


TikTok'un açıklamasında, Universal Music'in gerçekleri yanlış bildirmesinin ve kendi "açgözlülüğünü" sanatçılarının ve şarkı yazarlarının çıkarlarının önüne koymasının üzücü ve hayal kırıklığı yarattığı belirtildi.

Ancak TikTok'un Temmuz 2023'te müzik şirketi Warner Music ile yeni bir lisans anlaşması yaptığını da belirtelim.

Kaynak: karar