Türkiye'de cep telefonu kullanımı Avrupa'ya kıyasla iki katına çıktı Türkiye'de cep telefonu kullanımı Avrupa'ya kıyasla iki katına çıktı

TikTok, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadelede büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. ByteDance'in sahibi olduğu sosyal medya platformu, dezenformasyon raporları yayınlamak ve Avrupa genelinde seçim güvenliğini sağlamak için adımlar atıyor.

Çarşamba günü yapılan açıklamada TikTok'un Avrupa genelinde 27 ülkede yerel dil uygulamasıyla seçim güvenliğini artıracağı söylendi. Şirketin 2021 yılında başladığı ve geçen yıl Yunanistan, Hollanda, Polonya, Slovakya ve İspanya'daki seçimlerde ivme kazanan "oy merkezi" projesine devam edeceği söylendi. Bu proje Avrupalıları seçim süreci hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve politikacılar, yapay zeka tarafından üretilen yanlış bilgilerin ve derin sahtekarlıkların seçimleri ve özellikle sosyal medya platformlarının rolünü nasıl etkilediği konusunda endişe duyuyor. TikTok'un Avrupa Parlamentosu üyeleri arasında %30 civarında bir kullanım oranına sahip olduğunu açıkladığı iddia edildi.

TikTok'un güvenlik şefi Kevin Morgan, önümüzdeki ay 27 AB üye ülkesinin her biri için uygulama içinde yerel bir oylama merkezinin açılacağını duyurdu. Bu merkezler toplumun güvenilir ve güvenilir bilgiye kolaylıkla erişebileceği bir platform sağlayacaktır. Şirket ayrıca şeffaflığı ve hesap verebilirliği artırmak için önümüzdeki aylarda yanlış bilgilendirmeye ilişkin özel raporlar yayınlayacak.

TikTok'un yanlış bilgilendirmeyle mücadele kapsamında aldığı bu önlemler, sosyal medya platformlarının seçim süreçlerindeki etkisini azaltma ve kullanıcılarına güvenli bir ortam sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: KARAR