Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Brüksel'deki temasları kapsamında gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda yer aldı.

Togg'un yıl sonuna kadar 20 bin ön siparişinin sahiplerine teslim etmeyi başaran Kacır, şöyle konuştu:

Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi

"2024 yılı sonunda Togg, Avrupa Birliği'ne (AB) ihracat gerçekleştirilecek, 2025'te de bunu başaracağız. daha fazlasını ve Avrupa yollarındaki diğer Togg 'ları görün."dedi.

Togg'un akıllı elektrikli otomobil olarak tasarlandığını hatırlatan Bakan Kacır, "Aslında Togg, Türkiye'nin yeşil dönüşümü ve karbon nötrlüğü vizyonunun en somut örneklerinden biri." dedi.

“YENİ YATIRIM ÜRÜNLERİ OLACAK”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, elektrikli araçlarla uğraşan birçok uluslararası firmayla görüştüklerini kaydederek, Türkiye'ye bu alanda yatırımlarla ilgili her geçen gün yeni haberlerin geldiğini ifade etti.

Tesla ve diğer firmalarla temas halinde olduğunu belirten Kacır, şöyle konuştu: "Çinlilerin de çok ciddi ilgisi var."

Türkiye'ye değer katabilecek her yatırımcıya kapılarımızı açtık.Yeter ki kazan-kazan prensibiyle çalışsınlar. Önümüzdeki dönemde daha fazla haber duyacağımızı düşünüyorum” dedi.

Toyota'nın Avrupa'da plug-in hibrit araç üretme yolundaki ilk adımı Türkiye'de attığını hatırlatan Kacır, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz haftalarda bu töreni gerçekleştirdik. Ford, Yeniköy fabrikasında elektrikli ticari araç üretimine yönelik yatırımını tamamladı."dedi.

Kacır, söz konusu fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte dönemleri anımsatarak, "Fabrikanın kapasitesi 105 binden 400 binin üzerine çıktı."

Çok büyük bir yatırımdı. Burada sadece Ford araçları değil, Volkswagen araçları da üretiliyor. Bunların hepsi Türkiye'nin yeşil dönüşümünün bir parçası.”dedi. Ulaşımda sadece kara araçların değil raylı sistemlerin de elektrikli olmasını hızlandırdıklarını vurgulayan Kacır, “E5000 elektrikli lokomotifimiz bir diğer başlangıç ​​projemiz.

Önümüzdeki dönemde tüm bu araçların sayısı artacak. dedi. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi