Ankara'da gözaltında bulunan T24 yazarı Tolga Şardan, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Şardan'ın avukatları, tutuklama kararının Ankara'da yapılmasını istedi. Şardan ise suçsuz olduğunu, serbestliğini talep etti.

Silahla vurularak öldürülen güvenlik korucusu ile ilgili yeni gelişme: 5 kişi gözaltında Silahla vurularak öldürülen güvenlik korucusu ile ilgili yeni gelişme: 5 kişi gözaltında

Ankara'da gözaltına alınan T24 yazarı ve gazeteci Tolga Şardan hakkındaki tutuklama kararı İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi. Şardan ve avukatlarının beyanları, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde SEGBİS aracılığıyla alındı. Avukat Yasin Gökberk Çınar, hakimlik sorgusunda şunları söyledi: "Suçun mağdurları Ankara ilindedir. Müvekkil Ankara ilinde ikamet etmekte ve çalışmaktadır. Haber Ankara ilinde yayınlanmıştır. Neden İstanbul'da soruşturma yürütüldüğünü anlayamamaktayız."

Avukat Suna Öztaşdönderen ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Yargılamanın sizler tarafından yapılması ilkeye aykırılık teşkil etmektedir. Arama ve gözaltı kararı veren mahkeme İstanbul mahkemesidir. Yine altında imzası olan başsavcı da İstanbul'da bulunmaktadır. Bu sebeple yargılamanın, şeffaflığı açısından Ankara'da devam etmesi lazımdır."(sondakika)

Editör: Haber Merkezi