İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24 yazarı Tolga Şardan'ı "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler bulunuyor?" başlıklı yazısı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulan ve yargı içindeki yolsuzluk iddialarını içeren MİT raporuyla ilgili yazısı hakkında "ulusu yanıltıcı bilgiyi bilerek dağıtma" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Türkiye Lyon Başkonsolosu'ndan 'Nezaket Ziyareti'nde Tartışmalı Poz Türkiye Lyon Başkonsolosu'ndan 'Nezaket Ziyareti'nde Tartışmalı Poz

ŞARDAN GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, bir soruşturma kapsamında Şardan'ın evinde arama işlemi gerçekleştirdi ve bu yaklaşık bir saat sürdü. Arama sonucunda Şardan gözaltına alındı. Şardan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınmak üzere adliyeye gönderildi. Eğer Şardan bu suçtan mahkemede yargılanırsa, bir yıl ile üç yıl arasında değişen bir hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.Gazeteci Tolga Şardan gözaltına alındı!

KILIÇDAROĞLU: SARAY, GAZETECİLERİN PEŞİNE DÜŞMÜŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 yazarı Tolga Şardan'ın gözaltına alınmasına ilişkin şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

"Saray'ın yargıyı etkileyerek onuruyla görevini yerine getiren hakim ve savcıları görevden almasına karşın, şimdi de gazetecilerin peşine düşmesi kaygı vericidir. Gazeteci Tolga Şardan, MİT raporunu kamuoyuna sunarak sistemin sorunlarını açığa çıkarmıştır, ancak gözaltına alınıyor. Bu karardan acilen geri adım atılmalıdır."(karar)

Editör: Haber Merkezi