Toplu taşıma fiyatları ülke genelinde güncellenmeye devam ediyor. O şehir tarafından yapılan duyuru ile beraber okula gidenler ve işe gidenler yandı. Öğrencilerin tepki gösterdiği ücretler ise gündeme oturdu. Toplu taşıma ücretlerine gelen zammın sonrasında güncel rakamlar paylaşıldı.

TOPLU TAŞIMAYA YENİ ZAM GELDİ

Türkiye genelinde toplu taşıma ücretlerine zam gelmeye devam ediyor. Senenin ikinci yarısından itibaren hızla yükselen toplu taşıma fiyat tarifeleri, akaryakıt ücretlerine gelen zamların ardından tekrardan zamlandı. Şehir şehir açıklanan zamlara Diyarbakır'da eklendi.

TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı

Birçok ilde yapılan toplu taşıma zamlarının ardından öğrencilerden tepkiler geliyor. Ülke genelinde neredeyse bütün kategoride gelen zamların sonrasında yurttaşlar geçim derdine düştü. Eylül ayı ile beraber yeni zam duyuruları yapılıyor.

ZAM SONRASI GÜNCEL FİYAT TARİFESİ

Ekim ayı gelmeden toplu taşıma ücretlerine bir zam daha eklendi. Bugün itibariyle duyurulan zamların sonrasında Diyarbakır'da toplu taşıma ücret tarifeleri güncellendi. 29 Eylül Cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde toplu taşıma fiyatlarına yüzde 33 zam geldi.

Zam öncesinde 6 TL olan minibüs öğrenci ücreti 8 TL'ye artarken. Zam öncesinde 10 TL olan tam ücret ise 14 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan belediye ve halk otobüslerinde, zam sonrası öğrenci bilet fiyatı 6 TL, tam ücret ise 10 TL'ye yükseldi. (karar)

Editör: Haber Merkezi