Amasya'da yüz yıllık tarihi binada yangın çıktı! Amasya'da yüz yıllık tarihi binada yangın çıktı!

Posta ve Telgraf Anonim Şirketi (PTT AŞ) Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart'ın tüm şehirlerde entegrasyonunun sağlanması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: "Hedefimiz Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamak.

Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu ve gelecek yıl içinde ülke geneline yaygınlaşmasını umuyoruz” derken, Gülten ise Türkiye Kart projesinin ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini söyledi.

Şehirlerin toplu taşıma kartlarının birbiriyle entegre olmadığını kaydeden Gülten, vatandaşların her şehre yolculuklarında yeni bir toplu taşıma kartı alması gerektiğini söyledi.

Gülten, satın alınan kartların genellikle o şehre dönene kadar kaybolduğuna dikkat çekerek, bu durumun ülke ekonomisine zarar verdiğini söyledi. Söz konusu kartların yurt dışından geldiğine ve pahalı olduğuna dikkat çeken Gülten, Türkiye Kart uygulamasının toplu taşıma kartlarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir sistem olduğunu anlattı.

Gülten, projenin sadece toplu taşıma kartı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu tek başına bir toplu taşıma kartı değil. Toplu taşıma kartı veren belediyelerimiz ve idarelerimiz kendi kartlarını vermeye devam edecek.

Troia gibi Türkiye Kart logolu olanlar entegre illerimizde de geçerli olacak. Kart veren yerler de Türkiye Kart fonksiyonuyla kart verebiliyorlar."

Birçok lokasyonda kredi kartıyla toplu taşıma kullanmanın mümkün olduğunu hatırlatan Gülten, bu kartlarla binişin indirim veya transfere izin vermediğini anlattı.

Gülten, şöyle konuştu: başta asker, öğretmen ve engelli vatandaşlar olmak üzere gittikleri her ilde kart satın almak zorunda olduklarını ifade etti.

Kaynak: karar