Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu ilçesi Of'ta dün öğleden sonra başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bu negatif hava koşulları sonucunda Rize ve ilçeleri Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli, Derepazarı, Fındıklı, Güneysu, Hemşin, İkizdere, İyidere, Kalkandere ve Pazar'da taşkınlar ve heyelanları beraberinde getirdi

YOLDA ÇÖKMELER YAŞANDI, HEYELAN MEYDANA GELDİ

Rize- Güneysu kara yolunda göçük oluştu. Artvin'de ise merkez, Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde de etkisini yoğunlaştıran yağış, su baskınları ve heyelanlara sebep verdi. Borçka-Hopa kara yolunda debisi yükselen dereden taşan sel suları, ulaşımda aksaklıklar yaşattı. Trabzon'un Of ve Çaykara ilçelerinde de taşkınlar meydana geldi. Of-Çaykara kara yolu, gece saatlerinde dere taşması sonucu kısa süreliğine ulaşım durdu.

Rize'de yaşanan sağanak sebebiyle ilçelerdeki dere ve ırmaklar taşarken, bazı yerleşim yerlerini su bastı. Heyelanlar ötürü köy yolları ulaşıma kapanırken, elektrik kesintileri de yaşandı. Ardeşen ilçesinde bir ev, heyelan riskine karşı tahliye edildi. İlçede derelerden sahile odun ve ağaç parçaları sürüklendi.

Yalan Söylemenin Psikolojisi, Toplumsal Etkileri ve Kabul Edilebilirlik Sınırları Yalan Söylemenin Psikolojisi, Toplumsal Etkileri ve Kabul Edilebilirlik Sınırları

RİZE-GÜNEYSU KARA YOLU 3. KEZ ÇÖKTÜ

Rize'de sel ve heyelanlar nedeniyle Rize-Güneysu kara yolunda çökme meydana geldi. 7 metre genişlik ve 8 metre derinliğindeki çukur, yolun kapanmasına sebep verdi. Karayolları ekipleri tarafından tedbir alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Güneysu- Rize kara yolunda son 3 yılda 3 kez çökme yaşanmıştı.

Rize Belediyesi, yağışların sebep olduğu taşkınlar ve heyelanlarla ilgili açıklama yaptı. Herhangi bir ölü ya da yaralanma yaşanmadığı belirtilirken, altyapı ekipleri ve karayolları ekipleri yolların temizlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. DSİ tarafından riskli görülen bölgelere iş makineleri gönderildi. AFAD ve AKUT ekipleri de bölgede hazır halde bekletiliyor.

ARTVİN'TE KAR YAĞIŞI

Artvin'de merkez, Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde de sağanak yağış etkisini çoğalttı. Sağanaklar, derelerin taşmasına ve yolların ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Arhavi ilçesinde tarihi Çifte köprüler yol güzergahındaki taş ocağı mevkisinde heyelan meydana geldi. Arhavi Belediyesi, içme suyu havzasındaki kirlenme nedeniyle bölgeye su verilemediğini açıkladı.Bölgedeki köylerde elektrik kesintileri yaşanırken, tarım arazileri de zarar gördü. Heyelan ve sel suları, birçok araçta hasara neden oldu. Arhavi ilçesi Tunca beldesinde bir konut, heyelan riskine karşı tahliye edildi. (karar)

Editör: Haber Merkezi