New York Başsavcısı Letitia James'in mal varlığını olduğundan çok daha fazla gösterme iddiası ile eski ABD Başkanı Donald Trump'a açtığı davada karara varıldı. New York şehri mahkemesi yargıcı Arthur Engoron, Trump'ın fazla mal varlığı bildirimi yaparak ve şirketinin asıl değerini olduğundan fazla göstererek bankaları, sigorta şirketlerini ve diğer ticari muhataplarını aldattığı kararına vardı.

35 sayfalık kararda Trump ve adı altında çalışan yöneticilerin senelik finansal durumları hakkında yalan söyleyerek uygun kredi ve düşük sigorta primi elde ettiği bildirilirken, bu yolla yasaların çiğnendiği açıklandı. Ayrıca Trump'ın bir çok işletme ruhsatlarının ceza olarak iptaline karar veren Engoron, Trump Organization şirketinin operasyonlarınının bağımsız bir gözlemci tarafından denetlenmesine kararına vardı.

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

Hakkında dava açılmıştı

New York Başsavcısı Letitia James tarafından Eylül 2022'de açılan davada Trump, çocukları ve Trump Organization şirketi banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi maddi kazançlar elde etmek için fazla mal varlığı bildiriminde bulunmak ve 10 yıl boyunca yanlış bilgilendirme yapmakla suçlanmıştı.

Değerleri olduğundan fazla bildirilen varlıkların arasında Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago mülkü, Manhattan Trump Tower'daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ile golf sahalarının bulunduğu iddialar arasındaydı. (İHA)

Editör: Haber Merkezi