DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İzmir'de yerel derneklerle yapılan toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere ilişkin mesaj veren Hatimoğulları, şunları söyledi: "Yöneticilerin atandığı yerleri doldurmak için hep birlikte çalışmalıyız. Yöneticiler, otoriter faşist rejimin bugün nereye gelebileceğinin en önemli göstergesidir. "Kayum, Kürtlerin Türkiye'de ilk dönemde elde ettikleri seçme ve seçilme hakkının elinden alınması demektir" dedi.

'KENT UZLAŞISI' VURGUSU

“Kentsel uzlaşma”ya vurgu yapan Hatimoğulları, şöyle konuştu: “Kentsel uzlaşmayla sadece o şehrin seçimlerine katılmaya hak kazanan siyasi partilerin birliğinden bahsetmiyoruz. “Demokratik hükümet bugün halkın hükümete katılımı anlamına geliyor” dedi.

İZMİR AÇIKLAMASI

Hatimoğulları, "Türkiye'nin birçok yerinde adaylarımızı açıkladık" diyerek İzmir'i de anlattı.

Hatimoğulları, "İzmir'in DEM partisi olarak kentsel uzlaşma görüşmelerinin devam ettiğini belirtmek isteriz" dedi ve şunları söyledi:

"Ege'nin incisi, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı İzmir'de vatandaş uzlaşısıyla çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç gün içinde netlik sağlanacağına inanıyoruz ve İzmir'deki yerel seçim stratejimizi sizlerle paylaşacağız."

Emine Erdoğan Nijerya Cumhurbaşkanı’nın Eşi ile Bir Araya Geldi Emine Erdoğan Nijerya Cumhurbaşkanı’nın Eşi ile Bir Araya Geldi

(karar)

Editör: DS Haber