MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

Fatih Saraçhane'deki İBB binası önünde toplanan Tüm Bel-Sen üyeleri, "Sadakaya Hayır, Emekçiden Yana Toplu Sözleşme" yazılı pankart açarak, "Ekrem Başkan sesimizi duy", "Yönetim uyuma, memuruna sahip çık", "Birleşe birleşe kazanacağız" şeklinde sloganlar attı.

"Emekçiler 3 Aydır Çıplak Maaşla Geçinmeye Çalışıyor"

Grup adına basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Yoldaş Türkoğlu, İSKİ, İETT ve İBB memurlarının 3 aydır sözleşme ödemelerini alamadığını belirtti. Türkoğlu, "Emekçiler, 3 aydır çıplak maaşla geçinmeye çalışıyor. Bu krizi çözün, bir an önce toplu sözleşmeyi imzalayın" dedi.

Sözleşmeden Önemli Madde Çıkarıldı

2024-2025 yıllarını kapsayacak olan sözleşmede hiçbir mali, sosyal, demokratik kazanım içermeyen bir dayatmayla karşı karşıya olduklarını ifade eden Türkoğlu, sendikanın tüm ısrarlarına rağmen yerel seçim öncesi yapılan sözleşmeden "Yeni sözleşme imzalanana kadar eski sözleşme geçerlidir" maddesinin çıkarıldığını söyledi.

"Samimiyetinizi Gösterin, Yetkinizi Kullanın"

Sosyal ve demokratik taleplerin müzakere edilmediğini vurgulayan Türkoğlu, "İşte size fırsat. Samimiyetinizi gösterin, yetkinizi kullanın. İSKİ, İETT, İBB çalışanı kamu emekçilerinin az da olsa yüzünü güldürün. Sendikasız demokrasi, toplu sözleşmesiz sendika olmaz. Önümüz bayram. Emekçiler, 3 aydır çıplak maaşla geçinmeye çalışıyor. Bu krizi çözün, bir an önce toplu sözleşmeyi imzalayın" dedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri bir süre oturma eylemi yaparak protestolarını sürdürdü.

Kaynak: BirGün