Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partinin İzmir adayı belirleme süreciyle ilgili gündeme gelen polemiklere yanıt verdi. Soyer, eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikaları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in '5'li çete' iddialarına karşı açıklamalarda bulundu.

Soyer, yaptığı paylaşımda, son günlerde yaşanan polemiklerin asıl amacının Türkiye'de güçlü muhalefeti bölmek ve zayıflatmak olduğunu belirtti. Kendisinin ve CHP'nin İzmir'de gösterdiği başarıların, sığ siyasetin kişiler üzerinden yürüttüğü oyunlara kurban edilmesine asla izin vermeyeceğini vurguladı.

İzmir'in yerel dinamiklerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde yansıtan bir adayın belirlenmesinin önemine değinen Soyer, partisinin bu süreçte şeffaf ve adil bir tutum sergilediğini ifade etti.

CHP'li belediyelerin ülke genelindeki sayısını korumak ve artırmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Soyer, sığ siyasetin tuzağına düşmeyen, yerel yönetimlerdeki kazanımlara sahip çıkan tüm adımların arkasında olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmir için '5'li çete' iddiasıyla dikkat çekmişti. Mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ın, partinin İzmir adayı yapılmak istediğini ileri sürmüştü.

"Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir" dediği açıklamada Erdem, "Şu an, İzmir’i yüzde 100 kazanacak bir isim olan Tunç Soyer, şu dakikalarda Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır. Cemil Tugay aday yapıldığı an; Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçil ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım" ifadelerine yer vermişti.

Özgür Özel  Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi:  Gerçek gizlenmeye çalışılıyor Özgür Özel Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi: Gerçek gizlenmeye çalışılıyor

Eren Erdem'in iddialarına ise doğrudan yanıt vermeyen Soyer, mücadelesini toplumsal muhalefeti büyütmek için sürdüreceğini ifade etti.

Kaynak: cumhuriyet