Türk Hava Yolları, Türkiye'nin kültürel mirasının ortaya çıkarılmasına ve dünyaya tanıtılmasına yönelik önemli bir projeye ana sponsor olarak katıldı. Taş Tepeler Projesi, Türk Hava Yolları'nın desteklediği arkeolojik çalışmalar ve kültürel mirasın tanıtımı faaliyetleriyle 2024-2029 yılları arasında hayata geçirilecek.

Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı anlaşma kapsamında Taş Tepeler Projesi'nin ana sponsoru olarak belirlendi. Bu kapsamda, proje bünyesinde yer alan Karşılama Merkezi ve Araştırma Merkezi'nin de isim sponsorluğunu üstlendi.

Sponsorluk anlaşması, 13 Mayıs'ta başlatılan Connect To Türkiye etkinliğinin davet yemeği öncesinde imzalandı. Program dahilinde, dünyanın birçok ülkesinden acentelerin İstanbul'da ağırlandığı etkinlikte Türkiye'nin tanıtımına yönelik bir sergi de düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Taş Tepeler Projesi'nin önemine değinerek, projenin Türkiye'nin kültürel mirasını dünyaya tanıtmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk Hava Yolları'nın bu küresel ölçekteki projeye sponsor olarak ülkenin tanıtımına ve kültürüne katkı sağladığını vurguladı.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise, Taş Tepeler bölgesinin Türkiye ve dünya tarihi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Projenin bu bölgedeki arkeolojik kazı ve araştırmaları hızlandırarak bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Bolat, Türk Hava Yolları olarak projeye ana sponsor ve isim sponsoru olarak destek vermelerinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: milliyet