Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da TOBB'un 80. Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine ulaşması için önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, Orta Vadeli Programın şekillendirilmesinde işçi kesimi, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan görüşmelerin önemine değinerek, "Bugüne kadar programı hayata geçirdik. Ancak adı üzerinde orta vadeli bir program, 3 yıllık bir perspektif." şeklinde konuştu. Doğru bir programın ve yola girilmiş bir perspektifin zaman zaman konjonktürel etkilerle karşılaşabileceğini belirten Yılmaz, kararlılıkla hedeflere ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Türkiye'nin kalkınma sürecinde bir üst lige çıkması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Orta gelir tuzağından çıkmak için daha yüksek katma değerler, daha yüksek teknolojik içerikle ve ülkemizin refahını daha kalıcı bir şekilde arttıracak üretim gücüyle çıkacağız." dedi. Bu sürecin özellikle rekabet gücü ve verimlilik artışıyla desteklenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, iş dünyasının bu noktada hayati bir rol oynayacağına inandığını söyledi.

Cari dengenin iyileştirilmesi konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Geçen yıldan bu yana neredeyse yarı yarıya iyileştirdik." diyerek, cari açığın düşürülmesinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin kalkınma sürecinde makro tasarrufların arttırılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, kamu ve özel sektörün iş birliği yaparak ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasının önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi!

Özel sektöre de seslenen Yılmaz, "Tasarruflarımızı daha üretken alanlara kanalize edelim ki ülkemiz işte orta gelir tuzağı dediğimiz sürecin açmazlarından çıksın ve üst gelir liginde çok daha güçlü bir konuma yükselsin." şeklinde konuştu.

Kaynak: milliyet