CHP'li belediyelerden yeni uygulama: Emekli Halk Kart geliyor CHP'li belediyelerden yeni uygulama: Emekli Halk Kart geliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son dakika gelişmeleriyle dolu bir canlı yayında Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. NTV'de katıldığı programda, uluslararası ilişkilerdeki değişimler ve Türkiye'nin dış politika yaklaşımı üzerine merak edilenleri yanıtladı.

Bakan Fidan, Latin Amerika ve Afrika gibi coğrafyalarda Türkiye'nin politik atılımlarına değinerek, "Bunlar politik olarak başlatılıyor. Uygulamada başarılı olmak için belli yapısal değişikliklere girilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin dış ilişkilerinde mikro düzeyde değişiklikler yapıldığını belirten Fidan, yeni yapılanmada farklı disiplinlerin ve tecrübe alanlarının da dikkate alındığını vurguladı.

Özellikle ABD ile yaşanan ilişkilerdeki gerilimlere de değinen Bakan Fidan, "Onlar kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyorlar, biz ise Filistinlileri destekliyoruz." diyerek farklılıklara dikkat çekti. Türkiye'nin ABD ile iş birliği yaptığı alanlara da vurgu yapan Fidan, NATO gibi platformlarda ortaklık bağlarının devam ettiğini belirtti. Ancak İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları konusunda ABD'nin tutumunu eleştiren Fidan, "ABD'nin desteği olmadan İsrail'in böyle bir soykırıma kalkışması mümkün değil." şeklinde konuştu.

Kaynak: milliyet