Türk Hava Yolları'ndan Radikal Karar: Uçuş Sonrası Alkol ve Madde Testi Uygulaması

Türk Hava Yolları (THY), uçuş sonrası alkol ve psikoaktif madde testi uygulamasını başlatıyor.

Türk Hava Yolları (THY), tartışmalı ancak güvenlik odaklı bir kararla görevli kaptan pilot ve kabin memurlarına yönelik uçuş sonrası alkol ve psikoaktif madde testi uygulamasını başlatma kararı aldı. Yapılan duyuru, İstanbul Havalimanı Ekip Terminali'nde bulunan sağlık biriminde gerçekleştirilecek olan testlere dair detayları içeriyor.

THY'nin aldığı kararla ilgili yapılan duyuruda, Kontrole Tabi Havacılık Personelinin Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine ilişkin Talimat (SHT-APAM) gereği uçuş sonrası yapılacak olan testlerin İstanbul Havalimanı Ekip Terminali'nde uygulanacağı belirtildi. Uçuş görevinden dönen pilot ve kabin memurları, sağlık biriminde detaylı testlere tabi tutulacaklar.

Duyuruda ayrıca, "Konu hakkında gereken bilgilendirme ve yönlendirme, iniş sonrasında uçağa gelecek sağlık çalışanları tarafından ekiplerimize tebliğ edilecektir. İşlemin, uçuş sonrası görev süresi içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Testin uzaması halinde görev süresi sonu, testin tamamlanma zamanı olacaktır. Ekiplerimizin değişen uygulama doğrultusunda hareket etmesini rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Yargıtay başkanı 25 Mart'tan bu yana seçilemedi: 32. tura kaldı Yargıtay başkanı 25 Mart'tan bu yana seçilemedi: 32. tura kaldı

THY'nin aldığı bu karar, havacılık güvenliği ve yolcu emniyeti açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, sektörde benzer uygulamalara gidilip gidilmeyeceği merak konusu oldu. İlerleyen günlerde bu kararın havacılık sektöründeki yankıları ve etkileri daha net bir şekilde görülecek.(Halk)

Editör: Haber Merkezi