TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı

İkinci toplantı, doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak da tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmayla sona erdi. Ekonomik veriler ve raporların görüşüldüğü toplantının ardından Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar'a şu soru soruldu: "Türk-İş'in kırmızı çizgisi nedir?" Rakam vermekten kaçınan Ağar, gelecek teklifleri beklediklerini söyledi.

"İŞVEREN VE DEVLET TARAFINDAN HERHANGİ BİR VERİ SAĞLANMADI"

Asgari geçim ücretinin ne kadar olduğunu düşündüğü sorulduğunda Ağar, "Soran biziz. Parayı veren biz değiliz" dedi. Kim öderse bize bir rakam söyleyecek, biz de ona göre değerlendirme yapacağız. Türk-İş gibi fiyat dediğimizde o fiyatın altına inme şansımız yok. Ne işveren ne de hükümet veri sağlamadı. Gelecek, 'evet' ya da 'hayır' dediğimiz zaman gelecek” dedi.

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ağar'a net bir soru soruldu: Asgari ücretle ilgili kırmızı çizginiz nedir?

"KIRMIZI ÇİZGİ YOK"

 Rakam vermekten kaçınan Ağar, "Kırmızı çizgi yok" dedi. Rakamları söylemiyoruz. İşveren "Seni bu maaşla işe alacağım" diyecek. Çalışıyorlar mı çalışmıyorlar mı? 'Bu maaşa çalışacağız, bu maaşa çalışmayacağız' diyeceğiz. TÜİK'ten de bir rakam gelmedi. Hiçbir yerde rakam yok. Karar verildiğinde sizlerle paylaşacağız” dedi. “İnsanlar haftada bir restorana gidebilecek mi?” Ağar, satın alma gücünü göz önünde bulundurarak hareket etmek gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "İnsanlar haftada bir gün çocuklarıyla birlikte restorana gidebilecek mi? Bu pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bunun belirleyicisi hükümet olacaktır. Hükümetin ve işverenlerin bu soruna yaklaşımı iyi olursa üçlü anlaşmayla sorunu çözebileceğimizi düşünüyoruz. Şimdilik bir anlaşma olup olmayacağını söylemenin bir anlamı yok. Çünkü numarası yok. "Cumhurbaşkanımızla ve hükümet yetkilileriyle bu konuyu detaylı olarak tartışarak kısa sürede bir sonuca varmayı hedefliyoruz" dedi.

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ağar'a net bir soru soruldu: Asgari ücretle ilgili kırmızı çizginiz nedir?

İNSANLAR HAFTADA BİR RESTORANA GİDEBİLECEK Mİ?

Ağar, satın alma gücünü göz önünde bulundurarak hareket edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "İnsanlar haftada bir gün çocuklarıyla birlikte restorana gidebilecek mi? Bu pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bunun belirleyicisi hükümet olacaktır. Hükümetin ve işverenlerin bu soruna yaklaşımı iyi olursa üçlü anlaşmayla sorunu çözebileceğimizi düşünüyoruz. Şimdilik bir anlaşma olup olmayacağını söylemenin bir anlamı yok. Çünkü numarası yok. "Cumhurbaşkanımız ve hükümet yetkilileriyle bu konuyu detaylı olarak tartışarak kısa sürede bir sonuca varmayı düşünüyoruz" dedi. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi