Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarına operasyonlarına devam ediyor. Pençe-Kilit bölgesinde tespit edilen 1 kilometre derinlikteki mağarada gri listedeki bir terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında operasyon hakkında bilgi verdi.

Kütahya'da PKK/KCK Operasyonu: 12 Gözaltı Kütahya'da PKK/KCK Operasyonu: 12 Gözaltı

Aktürk, "Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda odası bulunan, odalar dâhil derinliği 1 kilometre olan, tünel geçiş yerleri betonla güçlendirilmiş ve 3 ayrı girişi olan bir mağara tespit edildi. Burada etkisiz hâle getirilen iki teröristten birinin Gri Liste'de olduğu tespit edildi. Ayrıca, mağarada çok sayıda yaşam malzemesi, mühimmat, termal şemsiye, elektrik kablosu, jeneratör ve patlayıcı ele geçirildi. Tespit edilen mühimmat ve malzemeler METİ Timlerimiz tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi. Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme azim ve kararlılığımız; artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürecek, gereken yer ve zamanda terör yuvaları yok edilmeye devam edilecektir" dedi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil son bir haftada 87 terörist etkisiz hâle getirildi. Bu yıl içinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.802'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 39.145'e ulaştı. Ayrıca, Pençe-Kilit Harekâtı'nda bugüne kadar 630 terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonlar sırasında 1.373 silah ve 766.339 mühimmat ele geçirildi, 2.460 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) tespit ve imha edildi, 771 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirildi. Suriye'de gerçekleştirilen 425 taciz ve saldırı girişimine gerekli karşılık verilerek 1.321 terörist etkisiz hâle getirildi.

Ayrıca, A400M uçaklarının Hava Kuvvetlerine teslim edildiği, personel ve askerî öğrenci alım ve temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine "2023 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini" başvurularının 07-27 Kasım tarihleri arasında yapabileceği ve Millî Savunma Bakanlığı Mobil Uygulaması'nın yakında hayata geçirileceği duyuruldu.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi