Türk Şirketinin Yüzde 66'sı 8 Milyon Dolara Satıldı

Borsa İstanbul'da işlem gören Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin yüzde 66'sı, 8 milyon dolar karşılığında Re-Pie Portföy, Bulls Yatırım Holding ve Lydia Yatırım tarafından satın alındı.

Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ, Bulls Yatırım Holding AŞ ve Lydia Yatırım Holding AŞ, Türkiye'nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı olan Link Bilgisayar'ın hissedarlarının sahip olduğu yüzde 66 oranındaki payları satın aldı. Karar, taraflar arasında 1 Aralık 2023 tarihli "Pay Devir Sözleşmesi"nin akdedilmesiyle gerçekleşti.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı M. Emre Çamlıbel, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi olarak, Link Bilgisayar'a yatırım yaparak teknoloji sektöründeki varlıklarını güçlendireceklerini ve Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacaklarını belirtti. Çamlıbel, bu yatırımın Link Bilgisayar'ın müşterilerine daha zengin ürünler sunmayı hedeflediğini ifade etti.

Bulls Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya da Link Bilgisayar'ın Türkiye yazılım sektöründeki öncü kuruluşlardan biri olduğunu vurgulayarak, bu yatırımın şirketin büyümesine destek olacaklarını söyledi. Akkaya, büyüme evresindeki ve orta büyüklükteki şirketlere finansal, yönetsel ve yapılandırma desteği sağlamak amacıyla yatırım yaptıklarını ifade etti.

TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor

Link Bilgisayar, 1984 yılında genç girişimci mühendisler tarafından kurulmuş olup, Türkiye çapında 180'i aşan çözüm ortağı ve bayisi bulunmaktadır. Şirket, kurumsal kaynak planlaması (ERP) işlemlerini entegre olarak gerçekleştiren yazılımlar geliştirmektedir. Link Bilgisayar, e-dönüşüm uygulamalarında sektörde lider konumda bulunmaktadır. Halka arzı 2000 yılında gerçekleşmiş olup, Borsa İstanbul'da "LİNK" koduyla işlem görmektedir. Şirket, Türkiye'de hedef sektöründe yüzde 25 pazar payına sahiptir.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi