Türk Tabipler Birliği (TTB), x hesabından hesabından yaptığı açıklama ile Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede yaşımını yitirdiğini açıklayarak Eris varyantına ilişkin uyarıda bulundu.

Vakalar Artıyor: Kelkit Vadisi En Riskli Bölge Vakalar Artıyor: Kelkit Vadisi En Riskli Bölge

PCR testinin negatif olmasına rağmen Covid-19 uyumlu vakalarda yükseliş yaşandığını belirten TTB, "Unutmayalım; kapalı mekanlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır" ifadelerini kaydetti.

TTB'nin açıklamasının devamı ise şöyle:

"COVID-19 PCR testi negatif olmakla beraber klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı yükseliş göstermektedir.

Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede maalesef yaşama gözlerini yumdu.  Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz:

Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede başlanmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin açık bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı tedbirler alınmalıdır.

Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve yakınlarımızı koruyacaktır" (karar)

Editör: Haber Merkezi