Sakarya’da İnşaat Temelinde Elleri ve Ayakları Bağlı Kadın Cesedi Bulundu Sakarya’da İnşaat Temelinde Elleri ve Ayakları Bağlı Kadın Cesedi Bulundu

Türkiye Genelinde Çember Operasyonu: 2 Bin 136 Firari Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen 'Çember-6 Operasyonları' kapsamında aranan şahıslara yönelik önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Firari suçluların yakalanması için düzenlenen operasyonlarda toplamda 2 bin 136 kişi gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yurt genelinde il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen Çember-6 operasyonlarının üç gün içinde başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti.

Operasyonlar kapsamında gerçekleştirilen yol aramaları, ev ve iş yerlerindeki kontroller ile kimlik denetimlerinde, arama kaydı bulunan 2 bin 136 firari şahsın yakalandığı açıklandı.

Yakalanan kişiler arasında 6'sının 10 yıldan daha uzun süredir arandığı, 11'inin 5 ile 10 yıl arasında arandığı, 2 bin 119'unun ise en fazla 5 yıldır arandığı tespit edildi. Bu operasyonla birlikte Türkiye, suçluların yakalanması ve halkın güvenliğinin sağlanması konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu.(Karar)

Editör: Haber Merkezi