Türkiye, PKK'ya Finansman Sağladıkları Gerekçesiyle 62 Kişi ve 20 Kurumun Malvarlığını Dondurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kararıyla Resmi Gazete'de Yayımlandı

Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

Türkiye, terör örgütü PKK'ya finansman sağladıkları gerekçesiyle 62 kişi ve 20 kurumun malvarlığını dondurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararı, Bakan Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik 6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı kararla, "terör finansmanı" suçlamasıyla 62 kişi ile 20 vakıf ve dernek gibi tüzel kişinin malvarlığı donduruldu. Kararda, bu tüzel kişilerin Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Fransa, İsveç, İsviçre, Japonya, İtalya, Norveç, Irak, Suriye, Almanya ve Avustralya'da faaliyet gösterdiği belirtildi.

6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında alınan bu karara karşı, ilgili kişilerin Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre Ankara Ceza Mahkemesine itiraz edebileceği ifade edildi.

Türkiye'nin terör finansmanıyla mücadele kapsamında alınan bu önlem, ülkenin ulusal güvenliğine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Malvarlıklarının dondurulmasına karar verilen kişiler ve kurumlar, belirlenen ülkelerde faaliyet gösteriyor olmaları nedeniyle uluslararası bir boyut taşıyor.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi