Türkiye'de Kış Mevsimi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, Türkiye'nin kış aylarında nasıl bir hava beklediğine dair kritik açıklamalarda bulundu. Yağan, bu kışın hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını ve bol yağışlı geçeceğini bildirdi.

Keçiören Belediyesi'nde Gizli Lüks Otel Skandalı Keçiören Belediyesi'nde Gizli Lüks Otel Skandalı

Yağan, aralık, ocak ve şubat aylarında beklenen hava durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak, üç aylık periyotta hava sıcaklığı ve yağışlarla ilgili meteorolojik değerlendirmeler yaptık. Bu değerlendirmelerimize göre hava sıcaklıklarının, aralık, ocak ve şubat aylarında yurdumuz genelinde mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Ancak bu iç kesimlerde biraz daha fazla hissedilecek. Mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde bir durum söz konusu olacak."

Yağan ayrıca, kışın yağış açısından geçen yıllara göre biraz daha şanslı olunacağını vurgulayarak, "Geçtiğimiz hafta ve bu hafta gibi ülkemizi yağışlı sistemlerin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıllara nazaran aralık ayında biraz daha az olmak üzere ocak ve şubat aylarında yağış yönünden daha şanslı olunacağını değerlendiriyoruz."

Yağan, yağışların Doğu Anadolu'da, iç kesimlerde ve yüksek kotlu illerde kar, düşük kotlu ve sahil illerinde yağmur olarak görüleceğini belirtti. "Bu sene yağış yönünden geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha iyi bir kış geçireceğiz. Mevsim normallerinden daha ılık bir kış olacak." tahmininde bulundu.

Sosyal medyada yapılan "sorumsuz" ve "yanıltıcı" paylaşımlara da değinen Yağan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak en uygun zamanda doğru ve gerekli tahminleri ve meteorolojik uyarıları yaptıklarını vurgulayarak, vatandaşları sosyal medya hesaplarını takip etmeye çağırdı.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi