Türkiye’de son zamanlarda gittikçe artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bir türlü son bulmuyor. Kocaeli’nde aile sağlığı merkezinde çalışan 3 hekim hasta ve hasta yakınlarıyla tartışma sonucu darp edildi. Bu hadisede hemen sonra da şiddetin adresi Şanlıurfa’da da devlet hastanesiydi. Şiddetin gerekçesi pes dedirtti. Erkek hemşire eşine iğne yaptığı için hastanın kocası tarafından darp edilerek burnu kırıldı. 

Yurt genelinde sağlık çalışanları can güvenliklerinden endişe duydukları için Aile Hekimleri iş bırakma kararına varıldı. Adana’da da doktorlar iş bırakma kararını destekleyerek onlarda karara ortak oluyorlar.

9 Ekim yani yarından gününden itibaren Aile hekimleri 5 gün iş bırakıyorlar. Devlet hastanesinde ise çalışan doktorlar ise yarın 9 Ekim’de sadece 1 günlüğüne iş bırakıyor.

Gaziantep'te Çıkan Silahlı Kavga Sonucu 5 Kişi Yaralandı Gaziantep'te Çıkan Silahlı Kavga Sonucu 5 Kişi Yaralandı

Diğer yandan ameliyatlar, diyaliz ve kanser hastaları gibi tedavileri ciddi olan vatandaşların bakımının ihmal edilmeyeceği ve bu bölümlerde görev yapan doktorlar insan hayatı kurtarmak için devam edeceğini bildirdi. (ObjektifA)

Editör: Haber Merkezi