Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı

Şubat 2024'te yayımlanan yeni ülkelerin internet hızı raporu, Türkiye'nin internet hızı açısından küresel sıralamada geri kaldığını ortaya koydu. SpeedTest Global Index'in detaylı verilerine göre yapılan derecelendirme, Türkiye'nin sabit ve mobil internet hızında dünya ortalamasının çok altında olduğunu gösteriyor.

T24 yazarı Füsun Sarp Nebil'e göre Türkiye, dünya ortalamasından %26,4 daha düşük olan 37,7 Mbps ile mobil internet hızında dünyada 68'inci sırada yer alıyor. En hızlı mobil internet hızına sahip ülke olan Katar'da 286,42 Mbps hıza kıyasla Türkiye'nin hızı sadece %13,1'dir. Bu da Türkiye'yi mobil internet hızı açısından dünyanın en kötü performans gösteren ülkeleri arasına sokuyor.

SABİTTE DE DURUM KÖTÜ

Sabit internet hızında da durum farklı değil. Türkiye ortalama 41,9 Mbps hız ile dünyada 111. sırada yer alıyor. Bu hız dünya ortalamasından %54,6 daha düşüktür. En hızlı sabit internet bağlantısına sahip Singapur 286,66 Mbps ile önde giderken, Türkiye bu hızın yalnızca %14,6'sına sahip.

Kaynak: karar