Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tarih Verdi: MHRS'de Yeni Düzenleme Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tarih Verdi: MHRS'de Yeni Düzenleme

Kalp ve dahiliye uzmanı profesör, günümüzde oldukça yaygın olan huzursuz bacak sendromunun temelinde "hormonal dengesizlikler" olduğunu açıklıyor. Canan Karatay, "Bu sorunların temelinde genellikle vitamin, mineral, yağ, sağlıklı protein eksikliği ya da hormonal dengesizlikler yatıyor. Ancak bunları düzeltmek bizim elimizde."

Vücuttaki bazı olumsuzlukların tedavisinin beslenme değişiklikleriyle mümkün olduğunu hatırlatan Karatay, tükettiğimiz besinlerin ilacımız olacağını vurguluyor.

Canan Karatay hemen hemen tüm vücut ağrılarını dindirmek için kelle pacha veya kemik suyunu önerdi. Ünlü doktor, alglerin kronik ağrılarda bile iyileştirici etkisi olduğunu iddia ediyor ve içeriklerine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Kafatası ve kemik suyu çok zengin kolajen, hayvansal yağ ve mineraller içerir. Karatay, "Ayaklarınızda huzursuz bacak sendromu varsa mineralleriniz eksik demektir. Bu sendromun gelişmesi tek bir sorundan kaynaklanmaz. Vitamin ve mineral eksikliğiniz olabilir. "Hem yazın hem de kışın çaydanlık bezi içerseniz ağrılarınız mutlaka yok olur" dedi.

İnsan vücudundaki hücreler her 3 ayda bir yenilenir. Yaşa bağlı olarak değişen bu durum, normal fonksiyonları tükenen hücrelerin yenilenmesi şeklinde devam eder. Vücudun dahil etmesi gereken temel bileşenlerin devreye girdiği yer burasıdır. "Hücreler bir gecede tamamlanmaz" diyen Karatay, gerekli ihtiyaçları karşıladığımızda vücudun doğal olarak kendini yenileyeceğini de sözlerine ekledi.

Vücuttaki inatçı ağrıların ve uyku sorunlarının ana kaynağı strestir. Stresin yanı sıra vitamin eksikliğine bağlı hücre bozulması da ağrıya neden olan maddelerin artmasına neden olur.

Ağrıları dindirmek için Karatay'dan bir tüyo daha; Kristal kaya tuzu. Karatay, "Tansiyon hastalarının tansiyonunu yükseltmez, kullanırken endişeye gerek yok" diyen Karatay, kaya tuzundaki minerallerin tansiyonu dengelediğini ve yorgunluğu giderdiğini sözlerine ekledi.

Kristal kaya tuzunun mineral tuzu olması sinir hücrelerinin normalleşmesine olanak sağlayarak ağrıların iyileşmesinde etkili rol oynar. Canan Karatay, vücuttaki ağrı ve yanmayı gidermek için bol su tüketmemiz, kelle çorbası/kemik suyu içmemiz, kristal kaya tuzu tüketmemiz, vitamin eksikliklerini gidermemiz gerektiğini hatırlatıyor.

Kaynak: karar