Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya Katılma Protokolünü Onayladı ve TBMM'ye Gönderildi. TBMM'de Protokolün İşleyişi ve İsveç'in NATO'ya Katılma Süreci Tamamlandı. İsveç, Türkiye'nin AB Üyelik Sürecini Destekleyecek ve NATO ile Terörle Mücadele Konusundaki İşbirliğini Sürdürecek."

"NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, terörizmin tüm formlarını kesin bir şekilde kınamış, bu alandaki çabaların hızlandırılacağını ve NATO'nun ilk defa Terörle Mücadele Özel Koordinatörü pozisyonunu oluşturduğunu belirtti. Savunma ticareti ve yatırımlarında herhangi bir kısıtlamaya izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, bu tür engellerin kaldırılması için çalışacaklarını ifade etti. İsveç'in Türkiye'yi AB üyeliği konusundaki girişimlerini destekleyeceğini ve Avrupa-Atlantik bölgesinin caydırıcılık ve savunma gereksinimleri bağlamında Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'de onaylatmak için yakın işbirliği içinde olacağını belirtti.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi