Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın sona ermesi ve yıkımın ortadan kaldırılması için uluslararası temaslar sürüyor. Bu kapsamda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy görüşme için İstanbul'a gitti. 
Zelenskiy ve heyetini taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na indi.  
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve beraberindeki heyet, aralarında Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilci Yardımcısı Mehmet Zahit Uzun, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Adem Uslu ve 1. Ordu Harekât Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Ali İhsan Bulut karşıladı.  
Ziyaret kapsamında Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek. Toplantıda Ukrayna ile Rusya arasındaki mevcut savaşın gidişatı ele alınacak.  
Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamı ve bölgede kalıcı barış arayışına ilişkin temasların mevcut durumunun detaylı olarak ele alınacağı toplantıda, gündem maddelerinden biri de Türkiye-Ukrayna ilişkileri olacak.  

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, 7 Temmuz 2023'te Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Vahdettin Sarayı'nda görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy arasındaki bireysel ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında "Stratejik Endüstriler Alanında İşbirliğine" ilişkin mutabakat zaptı içeren protokolün imza töreni gerçekleşmişti.  
Zelenskiy ayrıca ortak basın toplantısında Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği ile Karadeniz tahıl girişimine verdiği destek nedeniyle Türkiye'ye minnettar olduğunu söylemişti.

Kaynak: Karar