Fransa'nın güneyinde 70 milyon yıllık dinozor fosili bulundu. Titanozorlar arasında en büyük dinozor türünü içeren "sauropod" grubuna ait olduğu belirlenen fosilin, amatör paleontolog Damien Boschetto ve köpeğinin Fransa'nın Montouliers ormanında gezerken bulunduğu açıklandı. İskelete ait kemik çökmüş bir uçurumun kenarında görüldü. 
Kazılar sırasında yeni ortaya çıkarılan %70'i tamamlanmış iskeletin yanı sıra çok sayıda dinozor ve diğer omurgalı fosilleri de ortaya çıkarıldı. Boschetto'ya göre tespit edilen diğer kalıntılar arasında soyu tükenmiş dev timsahların iskelet parçaları da yer alıyor. 

24 saatte 167 milyon kez izlendi: Joker 2, Barbie'yi geride bıraktı 24 saatte 167 milyon kez izlendi: Joker 2, Barbie'yi geride bıraktı

Boschetto, Titanozor fosil kalıntılarının Avrupa'da yaygın olarak bulunduğunu ancak anatomik bağlantısı olan çok az sayıda fosil bulunduğunu belirtti. Smithsonian Enstitüsü Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nde araştırma jeologu ve Dinozorya küratörü Matthew Carrano, cesedin tamamen çürümeden gömüldüğünü ve kemikleri birbirine bağlayan bazı dokuların hâlâ kaldığını söyledi.  
Araştırma ekibinin bir üyesi olan Jean-Marc Veyssières, bir grup tarih ve arkeoloji tutkununun, Fransa'nın Cruzy köyü çevresindeki mirası korumak amacıyla 1975 yılında Arkeoloji ve Paleontoloji Kültürü Derneği'ni kurduğunu ve bazı üyelerin arkeolojide başarılı amatörler haline geldiğini söyledi. Bugün bazı bilim insanları ve öğrenciler de derneğin bir parçasıdır.

Kaynak: Karar