Filistin Konulu 'Sığınak', Nazra Film Festivali Seçkisinde Filistin Konulu 'Sığınak', Nazra Film Festivali Seçkisinde

Wim Wenders'in üç önemli filmi festival kapsamında gösterilecek. Bu filmler arasında, Koji Yakusho'nun başrolünde yer aldığı ve Japonya'nın Oscar adayı olan "Mükemmel Günler", 50. yılını kutlayan "Alice Kentlerde" ve Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan, Anselm Kiefer'in yaşamını konu alan "Anselm" bulunuyor.

Wim Wenders'e, "Anselm" filminin 26 Nisan Cuma günü Atlas 1948'de gerçekleşecek gösterimi öncesinde Sinema Onur Ödülü takdim edilecek. Ayrıca Wenders, festival kapsamında bir söyleşi gerçekleştirerek izleyicilerle buluşacak.

Koji Yakusho ise Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle İstanbul'a geliyor. Festivalde dört önemli filmi gösterilecek: "13 Suikastçı" (Takashi Miike), "Gökyüzünün Altında" (Miwa Nishikawa), "Aşka Davet" (Masayuki Suô) ve Cannes'da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandığı "Mükemmel Günler". Koji Yakusho'ya, "Mükemmel Günler" filminin 27 Nisan Cumartesi günü Atlas 1948'de gerçekleşecek gösterimi öncesinde Sinema Onur Ödülü verilecek.

Kaynak: gazete duvar