Teknoloji şirketi Google, cinsiyetçi ücret politikası benimsediği iddiaları ile yeniden gündeme geldi. Google Cloud Direktörü Ülkü Rowe, kendisinin eşit veya daha az vasıflı erkeklerden daha düşük maaşla işe alındığını ve şikayet ettiğinde Google'ın misilleme yaparak terfi fırsatlarını reddettiğini, hatta rütbesini düşürdüğü iddiasını mahkemeye taşıdı.

GİZLENEN BİLGİLER KAMUOYUNA AÇIKLANABİLİR

Küçükçekmece'de Su Birikintisine Düşen 5 Yaşındaki Edanur İçin Cenaze Töreni Düzenlendi Küçükçekmece'de Su Birikintisine Düşen 5 Yaşındaki Edanur İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Ülkü Rowe'nın şirket aleyhine başlattığı dava sürecinnde eğer son dakikada taraflar arasında bir uzlaşma sağlanmazsa, duruşma, teknoloji devinin yöneticilerin maaşlarını nasıl belirlediğiine ve uzun süredir bu ayrıntıları halktan gizlemeye çalışılan şirkette kimin ilerleyeceğine nasıl karar verildiğine dair ayrıntılı bilgiler kamuoyuna açıklanacak.

Ülkü Rowe'nın açtığı davada Google Cloud'un CTO'su Will Grannis ve eski başkanı Tariq Shaukat'in de ifade vermesi bekleniyor(Duvar)

Editör: Haber Merkezi