UNICEF uzmanı James Elder, Cenevre'deki Birleşmiş Milletler Ofisi'nin haftalık basın toplantısında Gazze'deki sağlık toplantısında değerlendirdi.

Yaşlı, Gazze'de yağış mevsiminin dikkat çekmeye başladığını, ülkelerin kitlesel çeşitliliğine karşı büyük risk altında olduğunu söyledi.

Yaşlılar şunları söyledi: “Şu ana kadar Gazze'de 5.350'den fazla Filistinli çocuğun öldürüldüğü bildirildi.”

Gazze'deki ağrılar hafifliyor. Gazze Şeridi'nde yaklaşık 800.000 yerinden edilmiş çocuk var.

Bu da çocuklar için daha fazla hayat anlamına geliyor. Kayıp potansiyelini önemli ölçüde artırıyor."dedi.

“SU, YAKIT, ELEKTRİK, GIDA YOK”

Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp! Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) görevlisi Christian Lindmeier, Gazze'de 10 dakikalık bir gösteride, iki çocuk ve ailelerinin ağır yaralandığı Şifa Hastanesi'nde Gazze'deydi ve acısını açığa vurduğu söyleniyor.

Lindmeier, Şifa Hastanesi'nden 200 hasta ve 50 sağlık çalışanını tahliye etmek istediğini belirterek, Gazze'deki hastane ve kliniklerin ancak yarısından azının hizmet verdiğini belirtti.

Lindmeier, Gazze'deki sağlık sisteminin binlerce yaralı ve ağır hasta hastayla ve giderek büyüyen bir şekilde başlamaya devam etmekte zorlandığına dikkat ederek, şunları söyledi:

"(Gazze'deki sağlık merkezleri) neredeyse hiç su, yakıt, yiyecek, elektrik veya elektrik olmadan bakım sağlıyor. Tıbbi bakım." dedi.

1,6 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Lindmeier, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de 72 bin üst solunum yolu enfeksiyonu, yaklaşık 49 bin ishal vakası, 1021 su çiçeği vakası ve 17 bin 274 cilt enfeksiyonu kaydedildi. " dedi.

Binlercesi hayatta kalabilmek için diyaliz tedavisine ihtiyaç duyuyor, 50.000 hasta işitme kaybı, kalp-damar hastalıkları yaşıyor ve 60.000'den fazlası da şeker hastası."Gazze'de yaklaşık 50.000 hamile kadın var ve bunların çoğunu eğitimli bakımlar olmadan doğum yapacak" dedi.

Lindmeier, Gazze için acil insani ateşkes talebinde bulundu ve insani yardım ve kurtarma ekiplerine tam erişim çağrısını yineledi.Çevrimiçi toplantıya katılan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) baş ekonomisti Arif Husain de Gazze'nin tamamının (2,2 milyon) gıda yardımı Hüseyin, Gazze'de 1,6 milyon kişinin yerinden edildiğini söyledi. (Karar)

Editör: Haber Merkezi